De beste concurrenten voor iPhone

Als Apple aandelen tuimelen na het snijden in de prognoses, is het bedrijf legt de schuld in het vierkant op de economische vertraging in China. Maar dat is slechts een deel van het probleem. Nooit eerder werd Apple geconfronteerd met zo’n felle concurrentie van een veelheid van rivalen uit de hele wereld, die allemaal strijden om een deel van de lucratieve premium smartphone-markt. Matching of meer dan Apple’s iPhone op hardware kwaliteit, deze telefoons zijn aantoonbaar beter in staat, vaak goedkoper en, misschien wel cruciaal voor China, gemaakt door lokale bedrijven, niet alleen die uit de VS en Zuid-Korea.

De iPhone X brak de mal in 2017, maar de iPhone XS en XS Max uit 2018, terwijl de iPhone XS en XS Max, hoewel Apple de hoogste vraagprijzen naar een buitengewone £1.449 in het Verenigd Koninkrijk, $1.449 (£1.152) in de VS en 12.799 yuan (£1.480) in China, slechts iteratieve verbeteringen waren. Het bedrijf lanceerde ook een goedkopere iPhone XR, die dezelfde processor en het algemene ontwerp van de iPhone XS had, maar de kwaliteit van het scherm, de gebruikte materialen in de behuizing en het dubbele camerasysteem op de achterkant liet vallen voor £749 in het Verenigd Koninkrijk, $749 in de VS en 6.499 yuan in China.

Samsung Galaxy Opmerking 9

De eeuwige doorn in Apple’s kant in de strijd om dominantie van de markt sinds 2010, Samsung’s nieuwste is een ander beest.

De Galaxy Note 9 heeft het vereiste massieve 6.4in OLED display, de top of the line processor, draadloos opladen en een dubbele camera op de achterkant. Maar het heeft ook een krachtige stylus die in de onderkant van de telefoon wordt geplaatst en onderscheidt zich van alle andere zaken, waardoor het een echte productiviteitskrachtcentrale is.

Je kunt op het grote scherm tekenen, annoteren, tekenen, tekenen en schrijven en zelfs de stylusknop gebruiken als afstandsbediening voor zaken als de camera, voor de perfecte handsfree selfie.

De Note 9 is de doe-het-zelf telefoon en het kost £899 of minder in het Verenigd Koninkrijk, $999 in de VS en 6.999 yuan in China.

Google Pixel 3

De Pixel 3 en 3 XL, de derde iteratie van de Android-smartphone van de fabrikant, biedt Google’s visie op wat de software op een telefoon moet zijn.

Op dezelfde manier waarop Apple zowel de hardware als de software maakt, profiteert de Pixel 3 van de synergie van Google om een Android-ervaring te creëren die ongeëvenaard is. Het kan niet alle whizz-bang functies van rivalen hebben, en kan een vrij gedateerd scherm ontwerp, maar de AI smarts en gamechanging camera software bieden iets anders.

De kleinere Pixel 3 kost £739 in het Verenigd Koninkrijk, $799 in de VS en is verkrijgbaar in China vanaf ongeveer 7.400 yuan.

Huawei Mate 20 Pro

De top van de stapel voor 2018 komt niet van Samsung of Apple maar van de Chinese Huawei, die de iPhone-maker inhaalde om de op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld te worden.

De Mate 20 Pro is iets bijzonders en combineert meer geavanceerde technologie dan welke andere in een goed afgerond, duurzaam, mooi apparaat.

Het heeft een enorm gebogen 6.39in OLED display, IR-gebaseerde gezichtsherkenning die overeenkomt met die van de iPhone, een vingerafdrukscanner onder het display, en een fantastisch drievoudige camera systeem op de achterkant en een batterijduur die bijna twee keer zo lang is als de concurrentie. Het kan zelfs draadloos een ander apparaat opladen, een truc die nog nooit eerder op een smartphone is gezien.

Hoewel zeker niet goedkoop, de Huawei Mate 20 Pro ook ondergraven beide topmodellen van Apple – kost £ 900 in het Verenigd Koninkrijk en 6.799 yuan in China.