Hoe files vermijden

Wanneer u naar het werk of gewoon uit voor een dag van boodschappen of een plezier trip, het laatste wat je wilt doen is verspillen uw tijd vastzitten in het verkeer. Er is nooit een goed moment om in een file of een back-up te lopen als gevolg van een ongeval of een gehandicapt voertuig, maar soms kan het erger zijn dan anderen. Als je in de zomer in het slakkengangstempo beweegt, lijkt het alsof je in een wasdroger vastzit.

Lucht beweegt niet, je beweegt niet en de kans is groot dat je auto oververhit raakt net voordat je dat doet. Maar er zijn een paar tips en trucs die je kunt gebruiken als je eenmaal leert hoe je files te vermijden.

Alternatieve routes in kaart gebracht

Iedereen heeft zijn favoriete route naar het werk en andere plaatsen waar je vaak naartoe rijdt. De beste route om te werken kan de route zijn die recht voorbij uw favoriete coffeeshop gaat of het kan de route zijn die de meest schilderachtige reis aanbiedt. Maar er zijn altijd alternatieve paden die je zou kunnen volgen als er een verkeersprobleem is op je normale route.

Met behulp van een smartphone is de gemakkelijkste manier om de snelste route te leren, evenals het zien van uw andere opties. Een back-up plan in gedachten hebben voordat u vertrekt is een goed idee en kan veel tijd besparen. Misschien wilt u tijdens het woon-werkverkeer zelfs een paar routes controleren, zodat u verschillende manieren kunt weten om van de ene route naar de andere te komen als u ooit in de file komt te staan.

Probeer alternatieve routes gewoon voor de ervaring

Weten dat er andere routes zijn die u kunt gebruiken in geval van een file op uw normale route is slechts de eerste stap in uw plan. Je moet het alternatieve pad een paar keer rijden om de route te leren en er comfortabel mee te worden. Als je in het verkeer vast komt te zitten raak je gestresst. En wanneer u gestrest bent is niet een goed moment om een nieuwe weg te leren om te werken of overal waar je probeert te gaan.

Maar als u vertrouwd raakt met een paar alternatieve routes dan het maken van die snelle verandering zal geen stress toevoegen aan uw station. Je zou zelfs kunnen vinden dat een van de nieuwe routes is een betere keuze voor uw dagelijkse rijden.

Uw reistijd aanpassen

Als u zich in een zeer drukke omgeving dan moet u proberen om uw rijtijd te wijzigen om te voorkomen dat sommige verkeersproblemen. Als je een paar minuten eerder vertrekt, kan dat betekenen dat je het verkeer helemaal mist of dat je veel minder verkeer hebt. Als u vindt dat u te vroeg aankomt dan kunt u een stop die u regelmatig om te helpen compenseren voor de tijdwijziging. Misschien vertrekt u eerder maar stopt u dichter bij het werk voor die ochtend kop koffie, of komt u vroeg aan en maakt u een wandeling voor wat oefening voordat u uw dag begint.

Op het einde is vroeg zijn minder stressvol en kunt u rijden in een ontspannen tempo en maak je geen zorgen over te laat. U kunt ook vinden dat het verlaten van later helpt om de drukte van het verkeer te voorkomen en je nog steeds op tijd aankomen, bent u gewoon in staat geweest om te voorkomen dat alle van het verkeer problemen.

Verkeersinfo controleren en bewaken

Met behulp van uw smartphone naar een verkeersbericht te krijgen voordat u vertrekt kunt u helpen om problemen die al bestaan, maar verkeerspatronen kunnen snel veranderen, zodat u wilt blijven verkeer te controleren terwijl u rijdt. Dit kan via de radio wanneer u een zender selecteert die frequente updates biedt of wanneer u updates op uw telefoon kunt controleren. Er zijn ook apps die u kunt gebruiken om het verkeer te volgen en u te blijven voorzien van updates over de beste route naar uw huidige bestemming.

Vermijd druk verkeer voor geplande reizen

Naar het werk gaan is geen tijd die je gemakkelijk kunt aanpassen, maar er zijn een heleboel andere reizen die u controle over en kunt plannen voor minder drukke tijden van de dag. Om ‘s avonds het woon-werkverkeer te vermijden, kunt u eerder of later vergadervrienden voor het diner instellen.

Als u van plan bent een dag van lopende boodschappen laat na spitsuur in de ochtend en zorg ervoor dat u uw reis te voltooien voordat de avond begint met het woon-werkverkeer.

Alternatief vervoer

Als je tijdens drukke verkeerstijden geen andere keuze hebt dan te pendelen, waarom laat je dan niet iemand anders zich zorgen maken over het verkeer? De meeste steden bieden openbaar vervoer waarmee u kunt ontspannen en maak je geen zorgen over verkeersproblemen. Met de bus of trein kunt u na een lange werkdag lezen, e-mail inhalen of gewoon decomprimeren. Als uw woon-werkverkeer niet te lang is, kunt u ook overwegen om op de fiets te fietsen om wat beweging te krijgen. Nu profiteert u van uw reistijd als een kans om uw gezondheid te verbeteren.

Als je eenmaal leert hoe je files kunt voorkomen en een aantal van de tips uitprobeert, zul je merken dat je veel ontspannener bent. U kunt ook vinden dat u genieten van het hebben van die vreedzame reistijd om te luisteren naar muziek, lezen of een aantal andere taken die u kunt doen terwijl met het openbaar vervoer. Maar je zult zeker gelukkiger zijn zonder de frustratie van het zitten in het verkeer en het verspillen van je tijd.