Hoe u uw aërobe uithoudingsvermogen kunt verbeteren

Niet alle lopers streven naar podia en medailles, maar de wens om te evolueren in de sport is op de een of andere manier altijd aanwezig, of het nu in afstand of snelheid, proberen te verbeteren uithoudingsvermogen.

Wilt u beter lopen, verder gaan of sneller? Hier zijn enkele tips om uw dispositie te verbeteren en uw uithoudingsvermogen te verhogen. U zult zien dat een goede dosis vastberadenheid en discipline voldoende is om uw lopende doelen te bereiken.

4 Stappen om het aërobe uithoudingsvermogen te verbeteren

1. Verwarming

Het is een manier om het lichaam voor te bereiden op het ontvangen van de trainingsbelasting. Als u begint op te warmen, verhoogt u langzaam uw tempo en plant u uw afstanden om het tempo te berekenen dat u zult aanhouden.

Overmatige spiervermoeidheid kan het uithoudingsvermogen verminderen en u in gevaar brengen voor letsel.

2. Ademhaling

Bij een correcte ademhaling bereikt meer zuurstof de spieren en daarmee meer uithoudingsvermogen en bereidheid om te rennen. Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, moet de ademhaling van de loper door de buik gaan en niet door de bovenborst (thorax).

Thoracale ademhaling kan een moeilijke gewoonte zijn om te veranderen, vooral wanneer we van plan zijn om een goed ritme te handhaven.

Het ideaal is om te werken aan de buikademhaling (de meest natuurlijke manier van ademen en wat ons in staat stelt om meer zuurstof op te nemen), bij voorkeur buiten het stierengevecht, in de dagelijkse activiteiten. En dan oefenen tijdens de uitvoering.

3. Rust voor herstel

Heb je gehoord dat rust ook deel uitmaakt van de training? Aan het einde van de oefening heeft het lichaam rust en hydratatie nodig om weer normaal te worden.

Wie niet rust, zal in de volgende training nauwelijks goed presteren. Aan het einde van de run, zorg ervoor dat u langere rekken serie te doen om de spieren te ontspannen. Probeer elke rek gedurende 10/30 seconden te doen en voel de spieren langer worden.

4. Oefen andere aërobe activiteiten

Het is zeer gunstig voor het lichaam om een actieve rust te maken. Het bewegen van uw lichaam door het beoefenen van een andere sport – met behulp van andere spiergroepen – is een manier om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Beklim de trap en probeer andere aërobe oefeningen, zoals touwspringen of fietsen. Ook kan de loper de bodybuilding niet vergeten, omdat versterkte benen, armen, schouders, buik- en lumbale spieren (kern) helpen om de juiste beweging te behouden en letsel en ongewenste pijn te voorkomen.