Voor- en nadelen van het live kijken naar sporten

Zoals veel mensen al hebben gezegd, is het belangrijkste voordeel van het live kijken is de sfeer en de energie van het publiek, en de opwinding van het delen van het spektakel met een grote groep mensen die enthousiast zijn over het evenement of buy fc barcelona tickets. Bovendien, aangezien televisie het volumebereik van de geluiden comprimeert, geeft TV niet echt een gevoel van wanneer de menigte gewoon juicht en wanneer ze freaking bonkers gaan.

Die dingen gelden voor bijna elke live sport, en zijn tot op zekere hoogte subjectief. Sommige mensen genieten van het spektakel van live sporten, maar ook van de sociale aspecten, en anderen geven de voorkeur aan de meer ontspannen sfeer van thuis of in een informele kijkhoek.

De sensatie van live sporten

Zeker, televisieverslaggeving kan vele dimensies toevoegen in termen van de mogelijkheid om meerdere invalshoeken te bekijken, deskundig commentaar te ontvangen en toneelstukken die controversieel of moeilijk te zien zijn, opnieuw te bekijken. Er zijn veel sporten, zoals American football of professionele wielrennen, waar je misschien niet eens volledig weet wat er gebeurt als je niet op tv kijkt.

In feite, zult u vaak echt toegewijde fans zien die tegelijkertijd naar het spel kijken op elektronische apparaten of luisteren via een koptelefoon tijdens het bijwonen van het spel in persoon. Schijnbaar een combinatie van het beste van beide werelden.

Er zijn echter een paar sporten die volgens mij om verschillende redenen sterk worden verbeterd door live te kijken:

Tennis

De ervaring van het kijken naar een tenniswedstrijd in persoon voor de eerste keer kan een open oogopslag zijn, omdat televisie niet goed overbrengt hoe hard de topspelers de bal raken, en hoe atletisch de sport is op de hoogste niveaus. Tennis op TV portretteert een deel van de geometrie, en geeft een goed beeld van wat er in het algemeen is gebeurd, maar de sport wordt zeker niet optimaal getoond in termen van de werkelijke fysieke prestaties.

Dit komt vooral door de camerastandpunten, die vaak te hoog zijn en te ver weg om echt een gevoel te krijgen voor wat er op de baan gebeurt.

En dat is deels te wijten aan de architectuur van de stadions en niet alleen aan de slechte besluitvorming door de netwerken. Bovendien is het televisiegeluid heel anders dan wanneer je bij een live wedstrijd in de buurt van de baan bent. Helaas zijn de voordelen van live tennis vaak verloren voor de meeste casual fans, die de neiging hebben om wedstrijden te bekijken op de grote stadionvelden bij toernooien in plaats van op de meer intieme buitenbanen. Ze willen kijken naar spelers van wie ze gehoord hebben, en wagen zich zelden buiten naar waar de beste actie is. Het bekijken van de US Open vanaf het bovendek van het Arthur Ashe Stadion is niet iets dat live tennis goed vertegenwoordigt. Om echt de ervaring te krijgen, is het belangrijk om dicht bij de actie te zitten, op een baan waar de stoelen niet te ver terug zijn.

Om deze reden gaan de meeste serieuze tennisfans tijdens een Grand Slam-evenement tijdens de eerste week zelfs nooit in het stadion. In plaats daarvan houden ze zich aan de buitenvelden, want die wedstrijden zijn voorzien van spelers die veel meer op elkaar zijn afgestemd, en het bekijken wordt van dichtbij gedaan, waar de atleten veel indrukwekkender zijn.

Lacrosse

Een andere sport die veel te lijden lijkt te hebben op televisie is lacrosse. Lacrosse heeft alle elementen van een ideale toeschouwerssport en heeft nog nooit echt op grote schaal meegekregen. Ik ben ervan overtuigd dat een deel van de reden hiervoor ligt in de manier waarop het op de televisie wordt uitgezonden. Persoonlijk biedt lacrosse een bijna ideale combinatie van ingrediƫnten voor opwinding. Het is een perfecte storm van sportieve elementen.

Er is genoeg te scoren dat het voldoet aan de behoeften van fans die doelen willen zien, op een manier die voetbal en hockey niet doen. Tegelijkertijd zijn doelen niet zo frequent dat elk individu weinig betekenis heeft, zoals punten in basketbal vaak wel het geval is. Voeg daar nog een serieuze fysieke component aan toe die te vergelijken is met Amerikaans voetbal of hockey, en een spelregelboek dat zo eenvoudig is dat zelfs een nieuwe fan in een mum van tijd alle relevante regels kan leren, en je hebt een recept voor een geweldige kijkervaring.

Toch voelt het op tv vlak en saai aan. Een top NCAA college lacrosse spel in persoon is daarentegen absoluut overtuigend. Als iemand erachter komt hoe het op de televisie te zien is op een manier die echt alles wat er aan de hand is, en de krachten van de sport leren hoe ze hun spelers goed op de markt kunnen brengen, kan lacrosse zeker een grote sport in korte tijd zijn.